Ceļojums jaunajā gadā.

Ceļojums jaunajā gadā.

Palsmanes pagasta pirmsskolai par tradīciju ir kļuvis piedalīties LVM Kalsnavas arborētuma aicinājumā 24.janvārī svinēt Eglei vārda dienu. Taču šīm svinībām tiek doti īpaši uzdevumi, kuru izpilde prasa ne mazums pacietības, centības un arī zināšanu, lai tuvāk iepazītu trešo izplatītāko Latvijas koku. Saņemtajā  vēstulē no Egles katrai dienai bija dots darbiņš. Lielu interesi bērnos radīja   uzdevums – ceļot pa pasauli un iepazīt dažādas  Egles māsas citās pasaules vietās. Ceļojums ilga piecas dienas. Tā piecu dienu laikā tika pētīts, mērīts, salīdzināts, izdomāts un radoši pasniegts  Egles vārda dienas sveiciens ar interesantās tehnikās pagatavotām eglēm un dekoriem, iesētas podiņos jaunās eglītes, sacerēti dzejoļi un iestudētas dejas.

Janvāra izskaņā ieskandinājām arī jaunā gada simbola Melnā truša (Kaķa) gadu ar Popielu un jautru diskotēku, kurā bija jāierodas šo dzīvnieku maskās. Popielu bērniem bija sagatavojušas grupiņu skolotājas ar auklītēm, priekšnesumos iekļaujot  bērniem zināmas dziesmas. Popielas vadītāju lomās  iejutās sagatavošanas grupas bērni Adele un Emīls.

 Ar smiekliem, ovācijām un prieku bērni vēroja priekšnesumus, atpazīstot savus skolotājus un auklītes dziesmu tēlos. Pasākuma noslēgumā visi vienojās   jautrā diskotēkā ar dažādiem interaktīviem tēliem. Paldies visiem dalībniekiem par lustīgu janvāra mēneša noslēgumu. Lai arī turpmāk starp nopietnām darba dienām iekrāsojas nenopietni un jautri mirkļi!

 

Pirmsskolas skolotāja A.Eimane

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: