Vienmēr kopā, jo tā jautrāk!

Vienmēr kopā, jo tā jautrāk!

Februāra mēnesi Palsmanes pagasta pirmsskola uzsāka ļoti aktīvi- darbojoties un gatavojoties Sveču dienai. Tika iesaistīti arī vecāki, lai izlietu kopīgi mājās sveču laimītes un atnestu tās uz bērnudārzu. Tika veidotas svecītes arī grupiņās no dažādiem materiāliem – papīra rullīšiem, čiekuriem, veidošanas masas un pat no sniega. Bērni mācījās dzejoļus par Svecēm, uzzināja šīs īpašās dienas ticējumus.

Tik pat gaiši un radoši kopā sagaidījām sirsniņdienu, kurā īpaša loma ir draudzībai. Iestādē katra grupiņa izdomāja kā aktualizēt šī vārda nozīmi un vēl vairāk sadraudzēties. “Bitītes” grupas bērni gatavoja biezpienkūku,  klāja sev lielo svētku galdu. Citās grupās notika dažādas draudzības spēles un dejas. Kopā mēs esam viena liela draudzīga ģimene!

Februāra izskaņā bērnu un darbinieku rosība lika domāt par pavasara tuvošanos. Ar sportiskām aktivitātēm un jautrām nodarbēm mūsu mežiņā tika svinēta  Meteņdiena. Maskas katras grupiņas bērnus un darbiniekus pārvērta līdz nepazīšanai, skaļie mūzikas instrumenti un iekurtais ugunskurs raidīja projām ziemu.Skolotājas Vizbulīte un Svetlana bija izdomājušas kustību spēles un ritmiskus uzdevumus, lai pēc iespējas skaļāk aizbiedētu ziemu un pavasaris sadzirdētu  aicinājumu nākt šurp. Ļoti ceram, ka mēs tikām sadzirdēti.

Īpaši visai iestādei svētku rītu sarūpēja “Bitītes” grupiņa, iestudējot skečiņu un aicinot visus uz rīta izrādi.Par visu bija padomāts un piestrādāts. Ielūgumi, afišas uz izrādi, zāles noformējums gan vizuāls, gan muzikāls- radīja skatītājos īpašu gaisotni-nu gluži kā īstā teātrī.Mazie aktieri parādīja savas spējas runāt dialogā, izmantot intonāciju, sasaistīt tekstu ar dziesmu un kustībām.Arī skatītāji nostiprināja  prasmi klausīties, skatīties un ļoti skaļi aplaudēt.Paldies mūzikas skolotājai Lindai, grupas skolotājai Mērijai un skolotāju palīgiem Vitai un Selgai par prasmi sadarboties un radīt prieku gan sktītājiem, gan pašiem māksliniekiem.Pēdējā februāra dienā visi iestādē novienojās uzvilkt savus siltos džemperus un neklātienē aizceļot pie polārā lāča, jo pēc tam taču būs pavasaris. Lai visiem izdodas pamodināt sevī pavasara gaidīšanas sajūtas!!!

Pirmsskolas skolotāja Lāsma Raudiņa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Please leave these two fields as-is: